Ølen Betong - hjem

Betongvarefabrikken har fått ny presse

Det gamle utstyret for å prøve styrken i betongrør hadde en begrensning på falsrør opp til Ø1200 m m. Nå er en ny presse installert, som kan prøve falsrør i dimensjoner opp til Ø2000 m m.

Publisert: 24.08.2004

Pressen er installert i den nye rubbhallen som nå er etablert på anlegget i Ølensvåg. Det er et fremskritt for bedriften og produksjonskontrollen at vi nå kan foreta prøving av disse store rørene her i Ølensvåg i stedet for å måtte frakte disse til den tekniske fagskolen i Stavanger.

Prøver som er utført gjennom tidene viser at Ølen Betong AS ligger godt over de krav til styrke som gjeldende standarder krever for denne type produkter. Dette er en ekstra sikkerhet for våre kunder. Prøving av rørene, der disse klemmes til det oppstår riss, og deretter til det oppstår sprekker, gjøres på et utvalg av rør som produseres, for å kunne dokumentere at produktene holder de krav som kundene og standarden setter. Alle prøveresultater arkiveres for senere dokumentasjon. Denne investeringen er et viktig supplement til den satsning som nå er gjort på en ny generasjon med falsrør i betong.