Ølen Betong - hjem

Stort bransjemøte innen betong i Ølen

Medlemsbediftene i Basal samlet seg til teknisk fagmøte i Ølen 2 dager i begynnelsen av februar. Temaet var produktutvikling, orden og ryddighet, og bedriftene valgte seg ut Ølen Betong for en omvisning.

Publisert: 06.02.2003

BASAL er den største grupperingen i Norge av produksjonsbedrifter som leverer rør og kumsystemer til vann og avløpsformål. I alt 26 representanter for disse fabrikkene møttest hos Ølen Betong AS i Ølensvåg. Her ble det servert lunsj og informert om bedriften, før den mannsdominerte forsamlingen tok fabrikken i nærmere i øyensyn. Spesielt var en opptatt av kvalitetsikring, orden og systematikk i bedriften. Ølen Betong hadde også nye armeringstyper til utprøving, og det knyttet seg stor spenning til prøvingen som ble utført på laboratoriet under dette besøket. Møtet fortsatt deretter utover ettermiddagen og neste dag oppe på "Bjordalstunet" kurs og konferansesenter i Vikebygd.

Knut Arne svarer på spørsmål fra Kjell Skjelhaug og Dag Askeland, mens vi lurer fortsatt  på hvem Terje Reiersen har kontakt med. Produksjons- og kontrolleder Knut Arne Skartland kjørte test på styrken i kumlokk i betong, og informerte om fabrikken. Deretter ble det visning av fabrikkens nye utstyr for tetthetsprøving av kumringer og rør med overrisling av vann under testingen. Et sett med dyser dusjer /sprøyter vann mot kumveggen på alle sider, samtidig som kummen testes med vakuum innvendig, og evt. lekkasjer måles.