Ølen Betong - hjem

Utbyggingene går for fullt

De første dagene av desember 2005 har byggevirksomheten i Ølensvåg virkelig vist igjen. Fabrikkbygget får to nye haller. Samtidig pågår produksjonen for fullt, og et nytt gjenvinningsanlegg for betongavfall nærmer seg ferdig.

Publisert: 06.12.2005

Ølen Betong bygger ut både fabrikken og nytt verksted i Ølensvåg.
I enden av produksjonshallen reiser det seg et bygg på 650 m² grunnflate. Her skal bedriftens servicehall for vogntog etableres våren 2006. Verkstedshallen har porter i begge ender og 2 vogntog skal samtidig kunne kjøres inn for service.
Noen av betongbilene og pumpene oppstilt på Melkøya.Med nærmere 50 tunge kjøretøyer i aktivitet i Ølen Betong Transport AS, er det også behov for en godt tilrettelagt verkstedsavdeling.
Byggeprosessen
Søylene til utbyggingen er produsert ved bedriftens egen elementfabrikk som ligger i Mølstrevåg i Sveio. Takstolene kommer helt fra Jæren, mens det er nabobedriften i Sandeid som leverer og monterer veggelementene.
Allerede onsdag 7. desember starter neste utbyggingstrinn. Da kommer biler fra Sveio med søylene for den nye produksjonshallen. Den får hele 760 m² golvflate i tillegg til eksisterende hall på 3500 m².
Ølen Betong AS er selv både byggherre og hovedentreprenør for prosjektet, og har sentralgodkjenning for denne type arbeid.
Prosjektleder Jan Hilt hos Ølen Betong AS-Vi regner med at verkstedshallen skal være tett i midten av februar, men det vil pågå byggearbeider et godt stykke utover våren, sier prosjektleder Jan Hilt.
-Produksjonshallen vil bli jobbet med parallelt og det skal blant annet monteres 2 store traverskraner i den nye produksjonshallen og 1 i verkstedet.

Bedriften satser på miljøet Vaskeanlegget som sorterer massene for gjenbruk i produksjonenI tillegg til bygningene monterer bedriften en produksjonsenhet for vasking og gjenvinning av betongslam og betongrester. Dette er tilsvarende løsning som ble montert ved fabrikken i Bergen i 2001. Positive erfaringer derfra gjør at en nå også satser i Ølensvåg. Det er derfor gledelig at Miljøvernavdelingen hos fylkesmannen i Rogaland legger merke til bedriftens håndtering og gjenbruk av avfall, og har skriftlig medelt at Ølen Betong AS er "Bedrift som utmerker seg i positiv retning." Også de ferdige produkter som må vrakes etter kvalitets-kontroll /produksjon knuses ned til nytt råstoff og brukes på den måten om igjen.
Stor aktivitet innen bygg og anlegg gir optimisme for fremtiden. Den senere tid har betongvarer tatt stadig større markedsandeler. Etterspørselen har til tider vært høyere enn det bransjen har kunnet levere. Utbyggingen er både en tilpasning til økt etterspørsel og økte krav til produktene. Tendensen med en endring fra plasstøping på anlegget til prefabrikkerte løsninger fra fabrikk har vært merkbar også for store og tunge konstruksjoner og kumløsninger. Utbyggingen vil derfor øke Ølen Betong sin kapasitet både innen standard produkter og speisialtilpassede løsninger til større prosjekter over hele landet.